ریاضیات و سرگرمی

مطالب نجومی و مطالب ریاضی و آهنگ و عکس عاشقانه و ...

ریاضیات و سرگرمی

مطالب نجومی و مطالب ریاضی و آهنگ و عکس عاشقانه و ...

چهارمین تلسکوپ فضایی ناسا اکتشافات تازه را نوید می دهد

آژانس فضایی آمریکا، ناسا، اعلام کرده است که بهره برداری از چهارمین و آخرین رصدخانه بزرگ فضایی خود را آغاز کرده است. این تلسکوپ که چهار ماه قبل به فضا پرتاب شد تصویر روشن تری از جهان در اختیار بشر خواهد گذاشت.ناسا روز پنجشنبه گذشته، 18 دسامبر، ضمن اعلام این خبر همچنین نخستین عکس های تلسکوپ مادون قرمز را که "اسپیتزر" نامگذاری شده است، منتشر کرد.


برای دیدن نخستین عکس های این تلسکوپ اینجا را کلیک کنید.

این تلسکوپ که پیشرفته ترین تلسکوپ مادون قرمزی است که به فضا پرتاب می شود با استفاده از ابزارهای ویژه، اجرام بسیار سرد و دورافتاده کیهان را رصد می کند.
رویت این اجرام که در پس توده غلیظی از گرد و غبار آسمانی پنهان شده اند به شیوه های دیگر ممکن نیست.
 

ستاره شناسان امیدوارند که حسگرهای فوق العاده حساس این تلسکوپ در کشف سیارات تازه و رمزگشایی از اسرار تشکیل ستارگان و سایر پدیده های آسمانی به آنها کمک کند.


این رصدخانه که در تاریخ 2۵ ماه اوت به فضا پرتاب شد، ابتدا "تسهیلات تلسکوپ مادون قرمز فضایی" نام داشت، اما روز پنجشنبه هفته گذشته به افتخار دکتر لایمن اسپیتزر، ستاره شناس نامی دانشگاه پرینستون، تغییر نام داده شد.
دکتر اسپیتزر در سال 19۴۶ برای نخستین بار پیشنهاد کرده بود برای پرهیز از تاثیر منفی جو زمین بر تصویر اجرام آسمانی، تلسکوپ هایی به فضا پرتاب شود.
سایر تلسکوپ های فضایی ناسا نیز به یاد بزرگانی همچون ادوین هابل نامگذاری شده است.
این تلسکوپ برخلاف سایر تلسکوپ های فضایی در مدار زمین گردش نمی کند، بلکه زمین را به فاصله 8 میلیون و 700 هزار کیلومتری از پشت تعقیب می کند.
به همین دلیل این تلسکوپ از آلودگی حرارتی زمین مصون است.
سرمای طبیعی خلاء و حمل ۴۵ کیلوگرم مایع سردکننده هلیوم به اسپیتزر اجازه می دهد در دمای منهای ۴۵0 درجه فارنهایت، یعنی تنها 10 درجه بالاتر از صفر مطلق، فعالیت کند.
این وضع به تلسکوپ اجازه می دهد در مقابل حرارت، بی نهایت حساس باشد و گرمای ناچیز اجرام دور دست را ردیابی کند.
دکتر مایکل ورنر، دانشمند ارشد این پروژه گفت به نظر می رسد که فعالیت اسپیتزر بی نقص باشد. به گفته وی فعالیت این تلسکوپ تا شش سال ادامه خواهد یافت.
وی افزود: "به این ترتیب ابزار قدرتمند تازه ای در اختیار ما قرار گرفته است که اجازه می دهد چیزهایی را که تاکنون دیده نشده است ببینیم و به سوالاتی که تاکنون حتی نمی توانستیم آنها را مطرح کنیم، پاسخ دهیم."
نخستین عکس های این تلسکوپ نوید اکتشافات حیرت انگیزی را به دانشمندان می دهد. این تلکسوپ از جمله عکسی از کهکشان مارپیچی ام 81 تهیه کرده است که جزئیاتی را که تاکنون در آن رویت نشده بود، آشکار می کند.
دکتر جان باکال از "موسسه مطالعات پیشرفته" در دانشگاه پرینستون در نیوجرسی، گفت: "ما قادر به دیدن چیزهایی خواهیم بود که انسان هرگز ندیده است. این تلسکوپ علم نجوم را متحول خواهد کرد."

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد